Tuli, oli ja meni

Lahjojen antaminen on aina kivaa, etenkin jos keksii jotakin toisen persoonallisuuteen sopivaa. Seuraavaksi edessä on kuonojen siirtäminen kohti uusia elämyksiä ajatellen vuotta 2011.

En ole vielä miettinyt tavoitteita oikeastaan ollenkaan vuodelle 2011, ihan hämmästyin, kun käytin Javan fysiossa ja fyssari sattui kysymään tulevan vuoden tavoitteista. Huuli pyöreänä siinä mietin, että öööh!? Olisiko jo korkea aika olla tietoinen tavoitteistaan?

Noh, tärkeimpänä tavoitteena voisi ehkä pitää koiran hyvää fyysistä kuntoa ja terveyttä, kehittyminen harrastuksissa tulee sitten hyvänä kakkosena niiden jälkeen. Java on pysynyt säännöllisten fysioterapiakäyntien avulla hyvässä kuosissa. Se on koira, joka kaatuu lähes jokaisissa treeneissä, liukastelee ulkona, kompuroi metsässä. Syvälihakset siis ovat kunnossa. Ei viitsi koirapoloinen katsoa eteensä... terveys on pysynyt hyvänä, tästä olen erityisen iloinen!

Javan fysioterapiakäynnillä ei ilmennyt merkittäviä lihaskireyksiä. Jäykkyyttä sen sijaan oli lannerangassa ja lapaluiden etuosassa tms., mutta ei mitään merkittävää, jotka kumpainenkin hoidolla ohi. Oli ihana nähdä Javan ilmava ravi saman tien kun astuttiin Aistin ovesta pihalle, pienikin hoito vaikuttaa.

Ledin kilpailut agilityn suhteen ovat ohi. Ainakin viralliset. Sapen toimintaan vaikuttava lääke, jota se syö, on luokiteltu dopingiksi. Jännä juttu sinänsä... Tärkein on kuitenkin pitää Ledi kunnossa. Ensi vuonna se täyttää jo kahdeksan, pian edessä on kastraatio ja loppu vuodesta taas kontrolli sapen osalta. Toivottavasti pysytään Ledin tulevat vuodet tällä mallilla. En haluaisi luopua tuosta koiramorasesta koskaan, ikinä, milloinkaan...

Katse kuluneen vuoden tavoitteisiin ja niiden täyttymiseen. Oikeastaan vuosi 2010 ei pitänyt sisällään minkäänlaisia tavoitteita (joo-o)... loppuvuodesta 2009 pitkälle vuoteen 2010 taistelin motivaatiopulan kanssa, jota ei vain löytynyt treeneihin ja kisaamiseen tarvittavaa määrää.

Vuosi 2010 pähkinänkuoressa:

 •  Javasta tuli agilityvalio toukokuussa ensimmäisessä mahdollisessa kilpailussa
 •  Hyppysertit -> valionarvo mahdollista vastaanottaa vuoden 2011 puolella
 •  agilityn SM-joukkuekisassa minien 4. sija (kiitos joukkuekavereiden!)
 •  Agirotu 2010: minien joukkuehopeaa
 •  agilityn MM-karsinnoista ei puhuta, meinasin jättää kisat välistä...
 •  ohjasin Hanin (Javan emä) shelttimestaruuksissa sijalle 3.
 •  Piirimestaruuksissa Java oli kipeä, ohjasin Hania ATDn toisessa mini-joukkueessa -> Piirimestaruus-joukkuehopeaa
 •  loppuvuosi piti sisällään taistelua Javan kisakontaktien kanssa, joka tuotti tulosta
 •  Javan SM- ja karsintanollat kasaan maraskuussa, joka oli minulle todellinen yllätys...
 •  Matka Italiaan teki ihmeitä
 •  Plussana ryhmäläisten tekemä hyvä työ ja tulokset, sekä mukavat treenit - lämmittää aina mieltä! :) 


Vuoden 2010 aikana halusin oppia tuntemaan Ledin vielä paremmin, sekä kehittää leikkimistä sen kanssa. Agilityn suhteen oli pieniä tavoitteita, lähinnä treenien osalta. Sain ehkä enemmän, kun lähdin hakemaan :) Ledi on hyvä esimerkki koirasta, joka todella haluaa hyötyä tehdäkseen jotain. Kokeilee ja testaa kaiken...

Loppuun vielä: laitoin uusia kuvia joulukuun albumiin, sekä alle pari kuvaa puisista avaimenperistä, koristeista tms. jotka olen tehnyt. 

 
sheltin siluetti

...


Onnea, iloa ja menestystä vuodelle 2 0 1 1 !!!

2 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Mun on pitäny jo satavuotta kirjottaa, mut aina unohdan, mut enikeis! Tuo sheltinpää on super hieno!

Maiju kirjoitti...

Takso! meni Jennalle joululahjaksi :)