THE käpy

Huh, kun tätä blogia lukee näköjään moni ihminen, yllätyn ihan jokainen kerta kun satun kurkkaamaan tilastoja. Huuuuuh, mitä täällä tapahtuu!? Todella hämmentävää :D

-------

On ehkä hieman huvittavaa, että vuosi taaksepäin tähän samaan aikaan yritin taistella Javan kontaktien kanssa virallisissa ja epävirallisissa kisoissa suhteellisen huonolla menestyksellä. Tänä keväänä samaan aikaan totuttelemme kontakteilta nopeaan poistumiseen siellä pysymisen ja sieltä luvalla poistumisen sijaan. Jännä ilmiö.

Eilen juoksin pari rataa Javan kanssa ev-kisoissa Ojangossa, periaatteella paras tulos jää voimaan.
Ensimmäinen oli ihan ok rata, ei sitä oikein muuksi voi sanoa... Hyllytin yhden takaa kierron kohdalla. Nuo on niin mun alaa, tällaisen tavan hyllyttää osaan erinomaisesti! Perus "Ei ole tyhmää tehdä virheitä, vaan toistaa niitä uudelleen" tms., ja edelleen se klassinen "älä tee niin kuin minä teen, tee niin kuin minä sanon", pätee kanssa aika hyvin!

Jäi hieman kaivelemaan toiselle radalle tuollainen pelleily, en ollut tyytyväinen omaan nössöilyyn ohjaukseni kanssa, joka on täysin epäreilua koiralle -> ohjaukseni olisi voinut olla aikalailla napakampaa. Mitä suotta vaatimaan koiraa tekemään töitä, jos ei itse pysty siihen, eipä onneksi kuulu tapoihini.

Noh, paransin uusintakierroksella. Nämä ovat minulle todella opettavaisia startteja ja juuri oppia haluan enemmän kuin mitään muuta. Haluan tottakai myös iloita jokaisesta hetkestä koiran kanssa, joka on asia, jota ei mitenkään päin voi korostaa liikaa, oli sitten kyse arjesta tai harrastuksista. Hemmetti.

Pulinat pois ja pieni pureutuminen toisen radan analyysiin, jolle pyrin saamaan kunnollisen tahdon päälle ja halun vääntää se nolla. Rata oli siinä mielessä kiva, että sai vähän kikkailla, mutta myös vauhdikkaammissa kohdissa oli tärkeää saada koira tekemään pienillä teillä töitä vaikka estekulmat ja esteille lähestymiset olivatkin paikoin haastavia. Java oli ihan huippu, kiitos pieni koirani ja kiitoksia myös hyvästä palautteesta radan reunalla olleille silmäpareille!

Pieni apina teki radalla kaiken juuri niin, kuten piti. Se suoritti kontaktit hienosti ja vapautui niiltä nopeasti, keinu oli erityisen hyvä! Jeeessh, olen niin tyytyväinen, että tämä työ on tuottanut tulosta! Java oli hyvin kuulolla ja toteutti kaiken ohjauksen mukaan, luki hyvin esteille lähestymisiä ja kääntyi tiukasti. Putki-/puomierottelun tyyppi haldasi myös aika mainiosti ja olipa hyvä, että tällainen tuli nyt kisoissa :) Paras tulos jäi voimaan ja kaiken arvokkaan ajateltavan lisäksi käteen jäi voitto.
------

Tänään aamulla lähdin kaverin seuraksi Sporttikoirahallille treenaamaan, hömppäilin Javan kanssa jotakin sekavaa, voisi kai aloittaa taas ns. totisemmat treenit. Keppikulmat jes, vaikeatkin, mutta onneksi saatiin aikaan myös virheitä, jotta en pidä vielä itsestään selvyytenä koiran osaamista. Puomi oli hiiiidas, en tykännyt yhtään, joten tein läpijuoksuja joiden avulla alkoi näyttää paremmalta. Javasta näki kyllä sen innon kun pääsi nimenomaan tuonne treenaamaan, se tuntee tassujensa alla keinonurmen ja muistaa varmaan isojen karkeloiden humun. Hihhih, no jos ei nyt sentään ihan näin, niin kuitenkin koirasta huokui onnellisuus ja tarmo tekemiseen, oli huippukivaa treenata :) Kiitos Inkalle seurasta ja mahdollisuudesta tulla mukaan!


 
Java rakastaa häkkitemppua, eli käskystä menoa häkkiin. 
Kesä ja kohti Itävaltaa!


4 kommenttia:

Jenna Caloander kirjoitti...

Käpy. En kestä. Naurattaa !!!

T: pitkä kauniin värinen ja tasapainoinen käpy

Maiju kirjoitti...

Hahhahaa! Sen kasvattaminen vaatii yllättävän pitkän ajan!

T: pyöreä ja karu käpy

Inka kirjoitti...

Kiitos treeniseurasta, kiva että pääsitte mukaan! Ja Java on vaan niin makee pikku tykki, teitä on ilo katsoa :)

Maiju kirjoitti...

Kiitos Inka, samoin sua ja pikku bc:tä! :)