Reeniä...

....muttei videoa. Höh.

Jotain tolkkua tähän treenitahtiin olisi saatava, kahteen viikkoon ei oltu tehty mitään ja se treeni ei tekisi meille pahaa kuitenkaan... Jes, eli kävin pyörähtämässä hallilla tänään Javan ja Luxin kanssa. Treenien teemana oli lähinnä irtoaminen ja sujuvat käännökset lähetyksinä + Javan kanssa vähän keppikulmia ja nopeaa poistumista A:lta. En yleensä harrasta tällaista treenijorinaa, mutta antaa nyt palaa.

Hallilla oli valmiiksi jo pitkä suora esteitä, joka palveli hyvin treeni-ideaa irtoamisen suhteen. Javan kanssa treenasin ensin kunnon lähettymisiä suoralla, jossa putki, okseri, rengas ja pari hyppyä. Perus lähetyksiä lelulle niin, että seisoin paikallani suoran alussa ja sivuttaisirtoamisissa otin etäisyyttä n. 8m (halli ei oikein anna mahdollisuutta enempään...) ja välissämme oli esteitä. Siitä oli hyvä tsekkailla myös Javan hyppyjä. Loppua kohti parani huomattavasti ja alkoi näkyä jo sitä varmuutta mitä kaipaan.

Itsenäiset käännökset lähetyksinä ok, ensin sain taas vääntää kun putki oli ansana lähellä, mutta parani. Javalle on vaikeaa edetä silloin, kun kovan vauhdin jälkeen mun liike stoppaa lähes kokonaan ja sen täytyisi jatkaa yksin matkaa käännökseen, joten tämä on syystä treenilistalla aika korkealla.

Sitten Lux radalle. Irtoamista myös, samankaltaista pitkää suoraa kuin Javan kanssa, mutta renkaan ja okserin tilalla pari hyppyä. Laitoin ensimmäistä kertaa speed pumpit korvaamaan rimoja, koska halusin vähän nähdä kuinka pennueläimen liike asettuu jos matkalla on vähän jotain ylitettävää. Lähetin ensin parin hypyn takaa lelulle ja siirryin vähitellen kauemmas. Speed pumpit ei haitanneet menoa, rytmitti mun mielestä liikettä jopa aika hyvin!

Keskityin treenissä PALJON leikkimiseen ja huomasin myös, että nyt Lux juoksee selkeästi matalampana ja kiihdyttää voimakkaammin, kehittyy siis jatkuvasti :) Irtoaminen pelitti lelulle jes ja myös ennakoivia käännöksiä Lux luki aika kivasti. Mut hitto kun se komentaa mua, kamala kiljuminen ja ei niin sointuva suloääni, joten en tainnut tästäkään koirasta osata hiljaista opettaa. Hakee esteitä ympäriltä jos vähänkään huitaisen kädellä johonkin vaikken edes ohjaisi mihinkään ja u-putkea painoi menemään yksinään kun laittelin esteitä. Oli Javallakin siinä ohjelmaa, kun odotteli vuoroaan penkillä.

Luxista mittasin tänään 30,5cm korkean, haaa, se on kasvanut! Toiset jännittää sitä, että meneekö mineihin tai medeihin vai ei ja toiset sitten sitä, että jääkö liian pieneksi vai ei :D Mut jos se siitä vähän itseään vielä venyttäisi, jos, iso JOS. Ikää mittarissa nyt 6,5kk.

Alla pari kuvaa Javasta BATin kisoissa, kiitos Erja! :)

Tämä kuva on yksi mun lemppareista. Kuva: Erja S-R

Kuva: Erja S-R


Ei kommentteja: