Liidon merkeissä

Heyyy! Eilen saimme Jennin, Tyypin (pieni vaavi, joka nukkui kopassaan sitä sikeämmin, mitä enemmän oli melua) ja parsonit seuraksi treenaamaan. Lux ja Java pääsivät liitämään, mulla oli mielessä Luxin kanssa ne takaaleikkaukset, joita on pitänyt tehdä, mutta en ole muistanut... No nyt teimme niitäkin ja aika huikeaa, miten nopeasti tuo pennunen hiffasi idean myös esteillä. Hieno puppynen!

Olen niin iloinen siitä, kuinka vahvaksi Luxille on muodostunut lelupalkka edessä, hakee jo niin hyvin sille, että helpottaa ihan huomattavasti koulutusta! Pyrin siihen, että palkka on jossakin valmiina tai jos on "pakko" palkata kädestä, niin heitän lelun, etten koskaan palkkaa suoraan käteen. Tää on selkeästi toiminut! Käännökset Luxilla on pienet, eikä "lenkitä" yhtään, toivottavasti myös pysyvät sellaisina!

Javan kanssa treenailin parit kontaktit ja keppien avokulmaa. En vaan tuon avokulman kanssa oikein osaa pelata, pitäisi panostaa niihin vieläkin enemmän, ens treeneissä siis niitä! Tein myös "sylkkäriä" ja totesin, että mihin mein osaaminen on kadonnut, meidän vahvuus... en tykkää yhtään katsoa sellaisia töks-hyppyjä, mun mielestä koiran täytyy todella tehdä töitä kyljen kanssa, kun kääntyy ja tässä olisi ihan huimasti parantamisen varaa. "Saksalaiset" toimi, mutta voisin kai olla vieläkin rohkeampi ohjauksessani, enkä tarkoita ainoastaan näitä... Huh. En tajua miten jotkut ohjaajat tekevät sen sujuvan ja rohkean ohjauksen ja ovat aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan tekemättä turhia mutkia. Toki on kyse siitäkin, että ovat taitavia kouluttamaan myös koiransa. En voi kuin ihailla!

Pääsin myös jälleen juoksemaan Telma-rapsonin kanssa, joka on aina yhtä hauska kokemus! Tykkään niin paljon siitä vietistä, mikä sillä on leluun ja on ihan huippua nähdä, kun hullu "luupää" koira tekee ajatuksella hienosti agilitya. On siinä vaan mainio koira, vaikka reidet on aina treenin jälkeen mustelmilla ja skraaduilla :)

Ainiin, Lux on kasvanut, se on nyt huimat 31cm, jeii! =)
Ei kommentteja: