Happyhappyhappy

Enpä ole taas ehtinyt kirjoittelemaan, kuten näkyy. Lux hapuilee jo vuotiaan ikää ja ensi kuussa moinen tulee täyteen, huhhuh... silloin Ledi on jo 9-vuotta. En kestä tätä ajan kulumista.

Treenaamassa olen käynyt tällä viikolla kerran ja oli kyllä hyvät treenit. Treenasin ihan pieniä juttuja Luxin ja Javan kanssa. Javan kanssa palasin hieman taaksepäin kontaktien suhteen, ja pelasimme vaan on/offia, joka sujui kivasti :) Tein muutamia käännöstreenejä lelulle lähetyksinä ja hyppylinjat alkoivat näyttää paremmilta. En käsitä missä vaiheessa tuo kääntyminen on huonontunut, voi toki olla, että olen tajunnut ongelman vasta nyt. Että tää kouluttaminen on joskus hankalaa.

Luxin kanssa pääsin pitkästä aikaa tekemään kunnolla. On aika reippaasti saanut pentu kasvaa ja kehittyä ihan rauhassa, kun ei olla paljoa tehty. Parempi niin, että lajiosaaminen kehittyy vähitellen, kuin se, että koira on parivuotiaana jo paskana... Javan treenit on muutenkin etusijalla, joten Luxin koulutus kulkee siinä sivussa.

Viime viikonloppuna tein kisojen lämppäesteillä pennun kanssa perus lähettymistä, "pakkovalssia", käännöksiä ja "saksalaista". Olen edelleen niin iloinen Lupuksen kääntymisestä, se kääntyy just kuten haluaisin Javankin kääntyvän. Luxille on ollut alusta alkaen täysin selvää, kuinka kroppaa tulee kääntyessä käyttää, joten siinä mielessä Javan käyttäytymistä voi ehkä olla vaikeampi muuttaa. Tekniikat sujui myös hyvin ja lähettyminen kanssa. Kuin paljon helpompaa kouluttaminen voikaan olla, kun voi lähetellä koiraa valmiille palkalle! :)

Kontakteja oon vähän jo miettinyt, katsotaan kuinka alkaa kulkemaan, mutta kepit saa odottaa vuoroaan vielä pitkälle kevääseen.

Nyt tää lähtis leffailemaan!

4 kommenttia:

Iida kirjoitti...

Tiäkkö, on kiva lukea, että jollain muullakin on vuosikkaana opetus vielä vähän kesken :)!

Ja muuten, toukokuussa ois Kuvolassa isot kemut ;)!

Terkkusii!

Maiju kirjoitti...

Nojoooo, tää on todella kesken... :D

Pidän mielessä! ;)

Gabriella kirjoitti...

Tajuttoman hieno kuva(: Jäin selailemaan pidemmäksikin aikaa tätä teidän blogia. Sheltti-ihmisiä kun olen. Piti ihan lukijaksi ryhtyä!

Maiju kirjoitti...

Oooo, kiitos! :)